sobota, 17. oktober 2009

Že drugi dan sem ponosen edini prebivalec svoje nove sobe. Velike, z rdečo steno. Takšno sobo sem si želel že od nekdaj. Če bi v svoji (domači) počel še kaj drugega kot spal, bi si jo že zdavnaj prebarval. Omeniti moram še ogromno omaro, ki si namesto normalnih vrat lasti ogledalo. S tem ne bi bilo načeloma nič smešnega, če ne bi omara merila 4 metre v širino in 3 metre v višino. Zdaj nisem več sam, saj v sobi vedno vidim najmanj enega znanega. Ostanek stanovanja na Mytilinis 30 je res prijeten. Velika kuhinja, vodoodporna kopalnica, udobna dnevna soba in še 2 veliki spalnici, v kateri gnezdita Alex in Niki.

Alex je dečko iz Avstrije. Ob delavnikih sošolec, v prostem času pa zanimiv lik brez stereotipnih karakteristik študenta na izmenjavi. Oče grk, mama avstijka, omladinac pa malo tu, malo tam. Zaradi svoji pogostih obiskov Grčije med počitnicami se je naučil tudi grškega jezika, tako da je nepogrešljiv predvsem pri nakupih na tržnici. Njegova glavna okupacija zadnjih dni je, s katero "prijateljico" naj gre ven. In katera ima boljšo (beri večjo) pljučno kapaciteto. Zadnjič je predlagal, da si greva po "to-go" kofe in se usedeva v glavni hodnik v pritličju. Zaradi razgleda, seveda. Ni kej, nasmejala sva se, čeprav še zdaj ne vem, ali sva se smejala en drugemu, ali najinim vzdihom ob izdatnem prometu na hodniku. Ni kaj, punce tukaj so nekaj posebnega..

Niki je punca srednjih let, v iskanju zaposlitve, ki bi povečala priliv na račun 10. v mesecu. Kot praktikantka - računovodkinja dela v privatnem biroju nedaleč od doma. Odhaja med 9. in 10. zjutraj, vrača pa se med 16. in 19. Idealka. Drugače pa prijetna, mogoče malo zadržana, vsekakor pa priročna. Še posebej takrat, ko jo bova z Alexom masirala nad funkcijami pralnega stroja..

Danes sva dala (oba), kot v "A je to?", prvič prati perilo. Komedija se je začela že v trgovini, ker seveda kot dva tipična "new age" omladinca, nisva vedela niti kakšen prašek kupiti. Pa hajd, prašek bi že izbrala (vse te ure pred televizijo me le niso pustile neizobraženega v segmentu Ariel/Persil). Tukaj je še pralni gel, pralni ekstrakt, pralni lističi, pralne kuglice, ... polica dolga 10 metrov in vse v grščini. In sva se na koncu brihtno postavila na stran in čakala na prvo žrtev. Izbrala vsa seveda isto kot dve prijetni punci, ki še nimata otrok (po najinem predvidevanju) in zato ne potrebujeta prašek, za trdovratne madeže. Tudi avtomehaničarki nista bili in se zato verjetno ne ukvarjata z madeži od olja. Lahko bi bili članici fuzbal ekipe in bi zato potrebovali tak prašek, ki odstranjuje madeže trave in zemlje. Ker pri tem nisva bila sklepčna in ker je bila izbira deklic finančno sprejemljiva sva vseeno sprejela kompromis in izbrala isto - Skip Gel! Nič "ultra" ali "magic" ali "super power". Klasika - "za male pare nema čarolije"..

Soseska velja za eno najnevarnejših. Tukaj vlada največja koncentracija priseljencev na kvadratni meter. Ljudje predvsem črni ali rahlo porjaveli, načeloma prijazni in s premalo denarja na TRR. Vsak se znajde po svoje. Nekateri prodajajo sadje, drugi Rolex ure, tretji vse, kar se najde v skladišču. O uličnih podjetnikih enkrat drugič, s fotografsko podlago. Še dobro, da bivamo v tretjem nadstropju. Pravijo, da je pritličje in prvo nadstropje najnevarnejše. Verjetno zato, ker je pot do izhodnih vrat najkrajša. To se pozna tudi pri ceni stanovanj - ta raste skupaj z nadstropji. Po ulici 10 metrov na desno pekarna, 20 metrov na levo pa super maket. Zmaga. Za 300€ na mesec bi sicer pričakoval zajtrk v posteljo in bazen na strehi, a situacija je tukaj drugačna. Atene so prenaseljene in cene nemogoče. Dvomim, da je to prava politika reševanja te problematike, ampak pustimo to..

Danes že drugi večer počivamo. Alex "surfa", jaz se pa ukvarjam z reševanjem "sudoku" sistema shranjevanja/urejanja fotk in video zapisov. Zahvaljujoč Tomažu se lahko končno sam učim delati z Lightroom-om. Zagotovo dolgotrajna šola/naložba. Zvečer pivička in mogoče film. Jutri upam, da neha padati dež, ki nas moči že tretji dan. Tukaj so vsi prehlajeni ali bolni. Ali pa bogati in s preveč vitamini v riti.

Do naslednjič.. se bom potrudil in objavil še kakšno fotko stanovanja in njegovih prebivalcev :)

2 komentarja:

  1. Kot kaže, bo noč le postala zanimiva.. odhajamo v Atene :) kalinixta :)

    OdgovoriIzbriši
  2. na juriš! :)

    https://questgreekmythology.wikispaces.com/file/view/hoplite2.jpg

    LPN

    OdgovoriIzbriši